Programes en xarxa amb altres entitats

L’experiència del treball en col·laboració amb grups externs o amb xarxes de segon i tercer nivell, de gran valor per totes les aportacions que ens està donant, ha fet que la nostra entitat consideri estratègica aquesta línia de treball en el marc dels nostres objectius i accions.

Des dels seus inicis la Cooperativa Jovent ha anat desenvolupant diverses iniciatives i projectes conjuntament amb altres entitats. Els primers viatges a diverses comunitats autònomes en 1988, i el curs que l’equip va realitzar en 1993 en Carcassonne per dissenyar i posar les bases del projecte pedagògic de Jovent, van permetre prendre consciència de la importància dels contactes i de l’aprenentatge amb altres entitats.

El període que va des de 1995 fins a l’any 2000 va ser especialment important quant al treball en xarxa. Les iniciatives del Fons Social Europeu (Youthstart, Horizon i Now) que finançaven els principals projectes de l’entitat en aquest moment, van impulsar nombrosos intercanvis de metodologies, de saber fer, de materials, de producció d’eines didàctiques, etc., amb nombroses entitats de l’Estat Español i d’altres països (França, Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Grècia i Bèlgica).

En els últims anys el treball en xarxa s’ha vist intensificat amb la participació en xarxes com EAPN-Illes Balears (des de 2005), el Tercer Sector Social dels Illes Balears, Xarxa Coratge… o la promoció de plataformes de barri (sa Indioteria, Són Gibert i El Viver) i ampliant el nombre de projectes que duem a terme amb la UIB.

Skip to content