Close

971 47 18 06

Promoció de xarxes de barri

Jovent treballa per i per als barris on s’assenten els seus centres, col·laborant amb altres entitats, per prevenir les situacions d’exclusió.

La Coop. Jovent ha treballat sempre des d’una perspectiva territorial amb el compromís de poder incidir de manera positiva en l’entorn on té centres oberts, en concret, als barris de sa Indioteria i de Son Gibert. L’objectiu és promoure i col·laborar amb xarxes d’entitats perquè la nostra sigui una entitat:

 • Integradora i arrelada al territori
 • Dinamitzadora i mediadora d’iniciatives ciutadanes.
 • Potenciadora de la identitat de barri per prevenir situacions de degradació i exclusió
 • Actualment es col·labora amb dues xarxes de barri: la Plataforma d’Entitats de sa Indioteria i la Taula d’Entitats de Son Gibert

Plataforma d’Entitats de sa Indioteria

Reunió de la Plataforma d’Entitats de sa Indioteria a Sa Midoneria. Casal de barri Jovent.

La Plataforma d’Entitats de sa Indioteria és una entitat participativa, democràtica, autònoma i sense ànim de lucre integrada per 19 entitats que tenen seu al barri de sa Indioteria. És una associació que va néixer en 1998 que es reuneix mensualment amb la finalitat d’unificar esforços entre totes les entitats i lluitar junts per introduir millores socials, educatives, urbanístiques, mediambientals, de convivència, de participació… al barri.

 • La Plataforma d’entitats de sa Indioteria està formada per les següents entitats
  1. Agrupació Musical Hermandades – Jovent sa Indioteria
  2. AMIPA Col·legi Nostra Senyora de la Consolació
  3. AMIPA Col·legi Públic de sa Indioteria
  4. Associació de Gent Gran de sa Indioteria
  5. Associació de veïnats/des de sa Indioteria
  6. Associació Jovent Segle XXI
  7. Club Ciclista sa Indioteria
  8. Club d’Esplai Jovent
  9. Club de Bàsquet sa Indioteria
  10. Club Petanca sa Indioteria.
  11. Club Recreativo La Victoria
  12. Comunidad de propietarios zona comercial de sa Indioteria
  13. Cooperativa Jovent
  14. Cooperativa sindical de trabajadores de Baleares
  15. GESI Grup Excursionista sa Indioteria
  16. Granja Escola Jovent
  17. Indiots rurals
  18. Mestres Col·legi Públic sa Indioteria
  19. Parròquia de San Josep del Terme

Actualment la participació de Jovent en aquesta plataforma es concreta en:

 • Coordinació de la Plataforma: convocatòria de reunions, ordre del dia, seguiment d’acords, elaboració de sol·licituds i tràmits administratius, etc.
 • Coordinació d’activitats concretes en el marc de la Plataforma: entre altres activitats, cal destacar l’elaboració de documents sobri de necessitats del barri per presentar els partits polítics i activitats per a l’autofinançament de la Plataforma.
 • Detecció i canalització de necessitats socials, econòmiques, socioeducatives en col·laboració amb altres entitats
 • Centralització de les aportacions de les entitats de la Plataforma
 • Realització de visites periòdiques a les entitats de la Plataforma per establir vies de comunicació fluïdes i per cohesionar a les entitats dins de la metodologia de treball de la mateixa.

Taula d’Entitats de Son Gibert- El Viver

La Taula d’Entitats de Son Gibert neix l’any 2003 amb la finalitat de reivindicar uns serveis mínims al barri i crear consciència de comunitat.. Actualment participen les següents entitats: Centre Municipal de Serveis Socials Est, Casal Migjorn, Dinamo, Col·legi Sant Pere i Cooperativa Jovent. La seva dinàmica es basa a reunir-se uneixes 5 vegades a l’any amb la finalitat de posar en comú els principals problemes del barri i organitzar diverses activitats de manera conjunta: Festes de Sant Antoni, Carnestoltes, dia del llibre, mercat solidari, festes d’estiu i xocolatada en Nadal.
Actualment la participació de Jovent en aquesta plataforma es concreta en:

 • Col·laboració en les activitats que programa la Taula: participació en les reunions de la Taula i en les activitats de dinamització sociocomunitària del barri. Des del Centre Jovent aportem professionals per organitzar i fer el seguiment dels diferents esdeveniments i els nostres joves usuaris col·laboren en l’organització i dinamització d’activitats amb nens i veïns del barri (festes del barri, festa dels Verges, dia del llibre, etc.).
 • Cessió de les instal·lacions del Centri Jovent: per a projectes que desenvolupen els serveis socials municipals (CMSS Est) i altres entitats del barri Entre les activitats destaquem la cessió d’aules i aula informàtica i cessió de la pista esportiva.