La Violència de Gènere a la Literatura

Llibres sobre Violència de Gènere

Recursos i Suport per a Joves

Dins del nostre projecte de “Fomento de la lectura”, estem encantats de presentar-vos una col·lecció de llibres que aborden la delicada qüestió de la violència de gènere. Aquesta selecció està especialment pensada per als joves i adolescents. Amb aquests llibres, pretenem oferir-vos una oportunitat única per comprendre els diversos contextos d’agressió cap a les dones. Quin és el nostre objectiu? Donar suport a aquells que ho pateixen, ensenyar-vos a identificar aquestes situacions i proporcionar-vos recursos per lluitar-hi enfront.

10 llibres sobre Violència de Gènere

A través d’aquesta selecció literària, proporcionarem una visió més profunda de les arrels i les conseqüències d’aquesta problemàtica social.

Aquests llibres, escrits per autors destacats i experts en la matèria, exploren diversos aspectes de la violència de gènere, des de la seva presència històrica fins als reptes contemporanis.

“El Cementerio de Barcos”, de Francisco Castro Veloso

llibre violencia de genere

El Cementerio de Barcos” relata una història brillant que aborda l’amor i l’amistat com a contraposició a la violència a totes les seves manifestacions. La trama, que té tints de novel·la d’iniciació, aventures i misteri, captivarà lectors de totes les edats. Quan David, de setze anys, torna al poble natal del seu pare, on solia gaudir de les vacances d’estiu a la seva infància, s’enfronta a un entorn transformat.

Amb els seus pares divorciats i un difícil any escolar a sobre, la perspectiva d’avorrir-se a la costa gallega no li resulta atractiva, malgrat la insistència del pare. Tot i això, tot canvia en conèixer la Lucía, una jove que acaba de sortir d’una relació tòxica i violenta. Entre ells sorgeix una complicitat gairebé instantània. Junts, descobriràn un antic secret guardat al poble durant dècades, revelant els fonaments d’una xarxa corrupta que amenaça de devastar els recursos i l’equilibri de la localitat i els seus habitants.

El Cementiri de Vaixells es presenta com una història emocionant que aborda temes d’amor i amistat, destacant la importància de la dignitat i resistència contra qualsevol forma d’abús. A més, la novel·la serveix com un anomenat enèrgic contra la violència masclista.

Editorial: Siruela.

“El cuento de la criada”, de Margaret Atwood

conte de la criada

“El conte de la criada” és una obra distòpica de l’autora canadenca Margaret Atwood, publicada el 1985. Ambientada en un futur distant als Estats Units, ara conegut com la República de Gilead, la novel·la ofereix una mirada ombrívola a una societat totalitària en què els drets de les dones han estat brutalment suprimits.

La història està narrada des de la perspectiva d’Offred, una dona que ha estat convertida en una criada i assignada a la casa d’un comandant per procrear amb ell i la seva dona. En aquest món opressiu, les dones han estat dividides en diferents classes segons la seva funció: les esposes dels comandants, les criades assignades per a la reproducció, les Marthes que s’ocupen de les tasques domèstiques i les Ties, encarregades d’adoctrinar i controlar les dones.

A través de la veu d’Offred, Atwood explora temes com ara l’opressió, el control del govern sobre el cos de les dones, la pèrdua d’identitat i la resistència individual. La narrativa és inquietant i captivadora, amb una prosa meticulosa que submergeix el lector al món claustrofòbic i desolador de Gilead.

A més de ser una crítica als règims totalitaris i al patriarcat, “El conte de la criada” també ofereix una reflexió sobre el poder de la memòria i la importància de la resistència davant de l’opressió. A través de la història d’Offred, Atwood ens recorda la fragilitat dels drets humans i la necessitat de lluitar per la justícia i la llibertat.

Encara no hi ha ressenyes

Skip to content