Es Midoniu

Es Midoniu és un servei-teràpia dirigit a mares i pares de nins/es de primera infància (0 a 4 anys). Es tracta un projecte de col·laboració entre Jovent, la XIAIF (Xarxa d’Iniciatives d’Atenció a la Infància i Famílies) i el GIPI (Grup d’Investigació de Primera Infància de la Universitat de les Illes Balears) en el qual tres especialistes treballen amb 6 o 7 famílies la millora de la relació entre pares i fills a través d’un espai d’interacció entre ells. En concret, al programa es treballa des de dos àmbits:

Es Midoniu és un servei-teràpia en col·laboració amb la XIAF i la UIB.
  • L’espai familiar: les 6 o 7 famílies acudeixen al centre i desenvolupen una seqüència d’activitats; el moment de l’entrada i joc lliure dels infants, el moment de díada mare-infant, el moment del berenar dels infants i el moment de la tertúlia-cafè amb les mares i pares. En cadascun d’aquests moments de la sessió es pretenen uns objectius diferents, s’observen aspectes concrets de les pautes parentals i de la relació mares/pares – infants i s’aprofiten per realitzar determinades intervencions per part de l’equip de professionals.
  • La vídeo intervenció: Les interaccions de l’espai familiar es van gravant en vídeo per, posteriorment, fer un visionat amb mares i pares. És un instrument molt poderós, ja que quan es veuen interactuar amb els seus infants duen la teràpia a un àmbit que no és la simple discussió. Permet que els progenitors puguin veure’s fent petites actuacions positives que normalment no serien observades per les persones llevat que es vegin en un vídeo. Aquestes micro-interaccions observades els hi serveixen com a motivadors per establir el compromís amb el servei/teràpia, per seguir fent nous canvis, per millorar la seva autoestima i la percepció de la seva autoeficàcia, i per identificar àrees de millora. A més l’ús del vídeo permet als professionals ajudar a mares i pares a observar i ser curiosos respecte als infants de maneres que no serien possibles sense el vídeo.

Horari d’atenció: Cada dimarts de 11’30h a 13h.

Responsable: Aina Cortiñas.

Documental “Es Midoniu. Vernos para rehacer”