Close

971 47 18 06

Es Midoniu

Es Midoniu és un servei-teràpia dirigit a mares i pares de nins/es de primera infància (0 a 4 anys). Es tracta un projecte de col·laboració entre Jovent, la XIAIF (Xarxa d’Iniciatives d’Atenció a la Infància i Famílies) i el GIPI (Grup d’Investigació de Primera Infància de la Universitat de les Illes Balears) en el qual tres especialistes treballen amb 6 o 7 famílies la millora de la relació entre pares i fills a través d’un espai d’interacció entre ells. En concret, al programa es treballa des de dos àmbits:

  • L’espai familiar: la 6 o 7 famílies acudeixen al centre i desenvolupen una seqüència d’activitats; el moment de l’entrada i joc lliure dels nens, el moment de díada mare-fill, el moment del berenar dels nens i el moment de la tertúlia-cafè amb les mares i pares. En cadascun d’aquests moments de la sessió es pretenen uns objectius diferents, s’observen aspectes concrets de les pautes parentals i de la relació pares/mares – fills i s’aprofiten per realitzar determinades intervencions per part de l’equip de professionals.

Es Midoniu és un servei-teràpia en col·laboració amb la XIAF i la UIB.

  • La vídeo intervenció: Les interaccions de l’espai familiar es van gravant en vídeo per, posteriorment, fer un visionat amb els pares. És un instrument molt poderós, ja que quan els pares es veuen a si mateixos interactuar amb els seus nins duen la teràpia a un àmbit que no és la simple discussió. Permet que els pares puguin veure’s fent petites actuacions positives que normalment no serien observades per les persones llevat que es vegin en un vídeo. Aquestes micro-interaccions observades serveixen de motivadors per establir el compromís amb el servei/teràpia, per seguir fent nous canvis, per millorar la seva autoestima i la percepció de la seva autoeficàcia, i perquè els pares identifiquin àrees de millora. A més l’ús del vídeo permet als educadors/terapeutes ajudar als pares a observar i ser curiosos respecte als nins de maneres que no serien possibles sense el vídeo.

1

 1
Documental “Es Midoniu. Vernos para rehacer”

1

Horari d’atenció: Cada dimarts de 11’30h a 13h.

Responsable: Aina Cortiñas.